Ik ben Sanne van Egmond en al sinds een aantal jaren werkzaam als psycholoog. Eenmaal in het werkgebied kwam ik al vrij snel tot de conclusie dat ik een sterke eigen visie heb en snel op zoek was naar een behandelmanier die bij mij past. Na mijn opleiding tot wandeltherapeut had ik de beste match gevonden tussen wie ik ben in mijn vrije tijd en op het werk. Lekker buiten zijn, opgaan in wat er op je pad komt en dat op een warme en prettige manier.

Zonder oordeel, aan de slag. Naast wandeltherapie heb ik ook opleidingen gevolgd in de cognitieve gedragstherapie, schematherapie en EMDR. De problematiek waar ik veel mee werk zijn o.a. depressie, angsten, zelfbeeld en/of zelfwaardering, persoonlijkheid, patronen doorbreken en trauma.

De naam

In mijn zoektocht naar een passende naam was ik op zoek naar iets wat stond voor beweging of groei. Een naam die staat voor dat gevoel wanneer je ergens mee aan de slag gaat en je merkt dat het je vooruit helpt. Dat je er weer energie van krijgt en uiteindelijk dus ook weer lekker in je vel gaat zitten. Toen ik eenmaal Flow in mijn hoofd had bleek dat het, hoe passend ook, ook staat voor een stroming in de positieve psychologie. Namelijk: volledig opgaan in je taak en uitdaging blijven opzoeken. En dat weerspiegelt dan weer perfect hoe ik ben als persoon, maar ook als professional!

Missie en visie

Mijn doel is dat iedereen die zorg vraagt ook hulp krijgt die bij hem of haar past. Ongeacht of daar nu wel of geen passend label voor is te vinden. Mijn werkwijze is een mix van bestaande protocollen en maatwerk. Want niemand is hetzelfde (gelukkig maar!) dus een traject moet ook aangepast worden op jouw behoeftes. Daarbij ga ik ook uit van ‘shared descion making’ omdat ik denk dat behandeling alleen werkt als jij als cliënt ook achter het behandelplan staat. Uiteindelijk verdient iedereen het om weer zichzelf te zijn.

Werkwijze

Een traject begint altijd met een korte kennismaking via de telefoon en/of skype. Hierin kun je kort de problematiek uitleggen en kan ik je vertellen of ik denk dat ik je daarbij kan helpen. Daarna plannen we direct een intake gesprek in. Dit zal bij voorkeur plaats vinden via skype. Maar mocht je willen onderzoeken of praten en wandelen tegelijkertijd prettig voor je is kunnen we ook afspreken om de intake in het bos te laten plaats vinden. Op basis van de intake zal ik een plan van aanpak maken voor het traject en dit nemen we dan samen door via de telefoon of skype. Wanneer je akkoord gaat met het plan van aanpak, plannen we de afspraken in en gaan we van start!

Beroepsverenigingen

Om mijn kennis op pijl te houden volg ik verschillende opleidingen. Daarnaast vind ik het belangrijk om lid te zijn van verschillende verenigingen die mijn kennis en kunde onderschrijven. Zo ben ik lid van de vereniging voor cognitieve gedragstherapie (lidnr 303707) en geregistreerd buitenpsycholoog.

Menu