Tarieven & vergoedingen

Tarieven

Op de praktijk (F2F) 45-50 min €95
Wandeltherapie 60 min €95
Relatietherapie 60 min €120
Runningtherapie 60 min €75
Online therapie 45-50 min €85
Familie opstelling 60 min €65

* Voor meer uitleg van de behandelingen zie ‘mogelijkheden

** Buiten kantoortijden komt er €20 bovenop het standaard tarief

Betaling

In principe krijg je na afloop van elke sessie een factuur welke voorafgaand aan de volgende sessie betaald moet worden. Hierover maken we afspraken tijdens de intake. Ook is het mogelijk om een strippenkaart aan te schaffen. Bijvoorbeeld voor 6, 8 of 10 sessies. Hierbij is het gemiddelde sessie tarief iets lager. Deze betaal je vooraf in een keer, of in twee termijnen. Meer hierover weten, kijk dan even bij de specifieke behandelvorm.

No-show tarief

Afspraken dienen 24 uur van te voren worden afgezegd.  Wanneer dit niet gebeurt, zonder goede reden, ben ik genoodzaakt om de sessie alsnog in rekening te  brengen. Hiervoor geldt een tarief van €45. Bij tijdig afzeggen ben ik nog in de gelegenheid om iemand anders in te plannen. Afmelden mag per mail, app of telefoon.

Niet-gecontracteerde en overgoede zorg

Ik heb zelf geen contracten met de zorgverzekeraar. Dit betekend dat je in de meeste gevallen de behandeling zelf betaald. Dit noemen we dan onvergoede zorg. Sommige problematiek (zoals burn-out, aanpassingstoornissen, relatieproblemen, zelfbeeld) worden nooit vergoed door de zorgverzekeraar of enkel vanuit de aanvullende verzekering. Dit betaal je dus ook zelf bij een gecontracteerde zorgaanbieder.

Doordat de zorgverzekeraar niet betrokken is bij onvergoede zorg hebben we geen verwijsbrief nodig, hoef je de huisarts niet in te lichten als je dat niet wil en hebben we samen 100% de regie over de inhoud van jouw behandeling.

In sommige gevallen is het wel mogelijk om een (deel) van de behandeling vergoed te krijgen. Dan is er een verwijzing nodig vanuit de huisarts.

Mogelijkheden voor (gedeeltelijke) vergoeding:

Door een samenwerking is het wel mogelijk om vergoeding te krijgen voor een behandeltraject in de BGGZ (4 tot 7 gesprekken). Hiervoor heb je een verwijsbrief nodig en dient er sprake te zijn van een DSM5 stoornis. Wil je hier meer over weten, neem dan even contact met mij op. Dan spreken we je hulpvraag door en stemmen we samen af wat bij je past.

Wanneer je een eigen bedrijf hebt kun je de gesprekken ook opvoeren als aftrekpost. Bijvoorbeeld onder de noemer ‘coaching’ of ‘persoonlijke ontwikkeling’. Indien je hier gebruik van wil maken komt er nog 21% btw bovenop het standaard tarief.

Ook komt het wel eens voor dat een werkgever wil bijdragen aan je therapie omdat je hierdoor sneller of beter terug kan keren op de werkvloer. Sommige bedrijven hebben ook een ‘potje’ voor zelfontwikkeling. Vraag dit eventueel na bij je werkgever.

Praktische informatie

klachtenregeling

Ben je niet tevreden over jouw behandeling, dan hoor ik dat graag. Je mag van mij een luisterend oor verwachten en de inzet om te komen tot een bevredigend resultaat. Ben je daarna nog niet tevreden of vind je het vervelend om met mij in gesprek te gaan? In dat geval kun je ondersteuning vragen van de onafhankelijke klachtenfunctionaris van Klacht & Company. Hoe je dat kan doen? Stuur een mailtje naar P3NL@klachtencompany.nl met je naam en telefoonnummer. De klachtenfunctionaris (van Klacht&Company) neemt dan contact met je op.

Privacy verklaring

Ik vind jouw privacy erg belangrijk. Ik ga dan ook zorgvuldig met jouw gegevens om. Hoe ik dat doe kun je hier lezen.

Menu