Relatietherapie

Waarom relatietherapie?
Relaties veranderen over tijd, en dat hoeft geen probleem te zijn. Zolang jullie elkaar nog kunnen vinden en gelukkig zijn samen. Helaas loopt niet elke relatie soepel en zou het kunnen zijn dat:

  • Jullie in een patroon vast zijn te komen zitten
  • Jullie hebben veel ruzie
  • Er is sprake van overspel
  • Er zijn communicatieproblemen
  • Er spelen psychische problemen bij één van jullie die van invloed zijn op jullie relatie

Deze en veel andere problemen kunnen een reden zijn om samen aan de slag te gaan. Dus merk jij dat je relatie niet meer is zoals het was en je daar verandering in wil brengen? Neem dan gerust contact met mij op!

Wat houdt relatietherapie in?
Wanneer jullie beide gemotiveerd zijn om je relatie te verbeteren gaan we samen in gesprek. Door te kijken waar jullie behoeften liggen, maar ook in welke patronen jullie vastgelopen zijn, kunnen we ontdekken wat jullie nodig hebben om je relatie weer bevredigend te maken.

Door gebruik te maken van verschillende technieken rondom communicatie en het verbeteren van een aantal belangrijke pijlers in een relatie kunnen jullie elkaar opnieuw ontdekken en naar elkaar toegroeien. Vaak is het ‘vlammetje’ nog niet weg, maar moet het even opnieuw uitgevonden worden. Een goede reden dus om in gesprek te gaan!

Wat is het niet?
Relatietherapie is geen quick fix om je relatie weer te lijmen. Jullie zullen bereid moeten zijn om echt naar jezelf en de interactie tussen jullie beide te kijken. Het doorbreken van patronen kan soms moeizaam lopen en jullie hebben elk je eigen set van emoties en overtuigingen. Dit maak het complexer dan individuele therapie. Maar, wanneer je bereid bent om je hiervoor in te zetten zal het resultaat wel extra bevredigend zijn.

Werkwijze:
Willen jullie aan de slag met je relatie, dan zullen we eerst telefonisch contact hebben. Vaak is het één van de twee partners die de aanmelding doet. In het eerste gesprek zullen we met zijn drieën aftasten wat jullie verwachtingen zijn. En aan de hand van een vragenlijst die ik vooraf opstuur heb ik al een indruk gekregen op welke gebieden voor jullie beide een hulpvraag zit. Wanneer van alle kanten duidelijk is dat er commitment is voor het verbeteren van de relatie plannen we één of meer vervolgafspraken in. Een sessie relatietherapie duurt een uur. Tussendoor kunnen jullie zelfstandig oefenen met verschillende dingen die besproken zijn in de sessie.

Investering:
Je betaald relatietherapie per sessie. Voor de actuele tarieven verwijs ik graag naar de pagina ‘tarieven & vergoedingen’. Wanneer je een aantal sessies vooraf wil afnemen, of een sessie van 1,5 uur wil is dat in overleg mogelijk. Hiervoor maak ik dan een offerte op maat.

Direct aanmelden!
Naam: *
Dit is een verplicht veld
Email: *
Geef een geldig e-mailadres op.
Telefoonnnummer: *
Dit is een verplicht veld
Hulpvraag: *
Dit is een verplicht veld