NEI therapie

Wanneer zet je NEI therapie in?
Naast je reguliere traject of als een losse sessie. We gaan kijken naar onderliggende blokkades die zich openbaren in verschillende soorten klachten. Wil je bijvoorbeeld af van:

  • ongewenst gedrag/gevoel
  • belemmerende overtuigingen
  • fysieke klachten die niet over gaan
  • hormonale klachten/cyclus uit balans
  • allergieën
  • slaapproblemen

Dan is NEI therapie geschikt! Voor zowel kinderen als volwassenen.

Bij NEI therapie ga je ervanuit dat achter elke klacht een emotionele lading zit. Wanneer we een emotie vastzetten of ‘parkeren’ slaat ons systeem deze op. Met behulp van de verschillende werk modellen sporen we deze blokkades op en maken we de weg vrij voor het zelfhelende vermogen van jouw lichaam.

Wat houdt het in?
NEI therapie staat voor Neuro Emotionele Integratie of Nieuw Emotioneel Inzicht. De focus van deze techniek/werkwijze ligt op het loskoppelen van blokkades en belemmerende overtuigingen, de oorzaak achter gedrag of de motivatie achter bepaald gedrag. Er is namelijk altijd een relatie tussen je gevoel en gedrag. En wanneer er blokkades zijn liggen je bewustzijn en je onderbewustzijn niet op dezelfde lijn. Iedereen heeft dit en je hoeft er niet direct dusdanig last van te hebben dat je direct hulp gaat zoeken. Maar wanneer dit wel het geval is, kun je door middel van NEI deze blokkades opsporen en losmaken.

Denk hierbij aan situaties die je onbewust creëert, maar die je wel belemmeren. Aan dingen die je in stand houdt of juist vermijdt ook al weet je dat dit op de lange termijn niet helpt. Of wanneer je fysieke klachten hebben die maar niet over lijken te gaan. In de basis gaan we er van uit dat hier een onverwerkte emotie aan ten grondslag ligt. En het mooie van deze techniek is dat je bij het loskoppelen niet de trigger opnieuw hoeft te beleven. We halen juist de trigger weg zodat alles weer gaat stromen zoals het ooit bedoeld was. Jouw lichaam is namelijk in staat om alles zelf op te ruimen, mits er geen blokkades meer zijn.

Wat is het niet?
Wanneer blokkades opgeheven zijn mag je verwachten dat je lichaam het zelf op gaat pakken. Maar dit merk je niet altijd diezelfde dag nog. Daarnaast zijn er soms ook nog andere dingen nodig om dit proces op gang te brengen of te houden. Dit stemmen we samen af.

Werkwijze:
Een NEI sessie kan ingezet worden gedurende een langer traject, naast een medisch traject of als een los consult. Dit kan op de praktijk, maar ook op afstand als je bijvoorbeeld niet in de gelegenheid bent om naar kantoor te komen (of bijvoorbeeld het kind niet extra wil belasten). De sessie duurt ongeveer een uur, inclusief een korte uitleg en intro van de klachten. We kiezen de juiste ‘ingang’ en vandaar uit gaan we aan de slag.

Gedurende de NEI sessie maken we door middel van een bio tensor contact met jouw onderbewustzijn. En aan de hand van verschillende werkmodellen lopen we een aantal stappen door waardoor we inzicht krijgen in de emotionele ballast onder jouw klachten. We kunnen op basis van de 5 elementen werken of we pakken direct een specifiek onderwerp aan.

Direct aanmelden!
Naam *
Dit is een verplicht veld
E-mail: *
Geef een geldig e-mailadres op.
Telefoonnummer *
Dit is een verplicht veld
Vraag waar ik mee aan de slag wil:
Dit is een verplicht veld
Accepteer de voorwaarden om door te gaan