Wandeltherapie & -coaching

Waarom wandeltherapie of coaching?
Je wilt graag met jezelf aan de slag en bent bereid om te praten over je problemen. Echter weet je van jezelf dat:

  • Je niet het type bent om tegenover iemand te zitten
  • Je niet alleen wil praten, maar ook wil bewegen
  • Je naast het praten ook op een andere manier tot inzicht wil komen
  • Je een buitenmens bent

Zoek dan niet verder, want dan is wandeltherapie de beste aanpak voor jou. Naast het praten over wat jou dwars zit blijven we ook in beweging en zet je zowel fysiek als mentaal stappen vooruit!

Wat houdt het in?
Wandeltherapie is precies zoals het klinkt. Therapie, terwijl je wandelt. We gaan dus niet tegen over elkaar zitten in een kamer, maar samen buiten in de natuur. We wandelen in een rustige omgeving zoals een park of het bos. Al wandelend bespreken we de dingen waar je tegen aanloopt. Gedurende de therapie zal gebruik worden gemaakt van de reguliere technieken (zoals cognitieve gedragstherapie), maar kan ook de natuur zelf als metafoor dienen voor de verschillende vraagstukken.

Doordat we zij aan zij staan, is het makkelijker om over lastige dingen te praten. Wandelen werkt daarnaast vaak rustgevend en heeft een positief effect op je gezondheid. Het fijne van wandelen is dat je letterlijk in beweging bent en dus zowel mentaal als fysiek aan de slag gaat. De natuur zorgt voor een rustige achtergrond, waarin je makkelijk je eigen denkproces kan volgen.

Een belangrijke reden voor mij, en hopelijk ook voor jou, om voor wandeltherapie te kiezen is het feit dat lichamelijke beweging ook bijdraagt aan de mentale gezondheid. Wanneer we wandelen in het bos, beïnvloeden we o.a. onze hormonen op een positieve manier. Mensen die last hebben van angst en/of depressie kunnen hier enorm veel profijt van hebben. Klachten verminderen namelijk sneller wanneer men contact heeft met de natuur. Win-win dus!

Wat is het niet?
Wandeltherapie is geen wandelclubje waarbij je enkel gaat wandelen. We gaan echt in op jouw problemen en er wordt ook samen met jou gekeken hoe je deze kan aanpakken. Het is dus geen ‘makkelijkere’ versie van aan jezelf werken.

Investering:
Wil jij ook fysiek en mentaal stappen vooruit? Dan is wandeltherapie wat voor jou. Je kan kiezen uit een losse sessie, of voor een strippenkaart. Een sessie wandeltherapie duurt een uur. En het vertrek punt spreken we samen af. Zo wandel ik o.a. in de Kampina en Sparrenrijk.

Een losse sessie wandeltherapie of -coaching kost €95,-. Wanneer je een strippenkaart afneemt, zal de gemiddelde prijs per sessie lager liggen. Mocht je na de intake (sessie 0) nog twijfels hebben over het wandelen, dan kun je voor €10 een half uur ‘proefdraaien’. Mocht je overgaan tot aanschaf van een pakket, dan wordt deze €10 verrekend met de totaal prijs. Betaling van de pakketten is in 2 termijnen mogelijk. Mocht je toch niet verder willen, dan wordt de intake als losse sessie in rekening gebracht.

Er zijn een aantal mogelijkheden waarbij je de kosten voor wandeltherapie vergoed kan krijgen:

  • Via een samenwerking is het mogelijk om vergoeding te krijgen voor een traject in de BGGZ. Hiervoor heb je een verwijsbrief nodig en een diagnose. Wil je hier meer over weten, neem dan even contact met mij op. Samen kunnen we dan even kijken naar de mogelijkheden.
  • Soms vergoeden zorgverzekeraars vanuit de alternatieve zorg (een deel van) de sessie. Dit onder de noemer ‘psychosociaal consult’.
  • Wanneer je een eigen bedrijf hebt kun je de wandeltherapie ook opvoeren als aftrekpost. Bijvoorbeeld onder de noemer ‘coaching’ of ‘persoonlijke ontwikkeling’.
  • Soms wil een werkgever ook een bijdrage leveren aan de kosten, bijvoorbeeld wanneer het bijdraagt aan jouw terugkeer op het werk of het voorkomen van uitval.

Informeer altijd zelf van te voren of je in aanmerking komt voor een van deze vergoedingen. Hierbij gebruik je mijn AGB code: 94104812. De factuur dien je zelf in te dienen bij de zorgverzekeraar of werkgever.

Strippenkaart

Basic 

Intake
Bij twijfel ‘proefdraaien’
6 sessies van 60 minuten
Persoonlijk plan van aanpak
Contact via chat, ap of sms
Oefeningen en info op maat
E-Book terugval preventie

Van €665 voor €630

Standaard 

Intake
Bij twijfel ‘proefdraaien’
8 sessies van 60 minuten
Persoonlijk plan van aanpak
Contact via chat, ap of sms
Oefeningen en info op maat
E-Book terugval preventie

Van €885 voor €787,50

Uitgebreid 

Intake
Bij twijfel ‘proefdraaien’
10 sessies van 60 minuten
Persoonlijk plan van aanpak
Contact via chat, ap of sms
Oefeningen en info op maat
E-Book terugval preventie

Van €1045 voor €935

Direct aanmelden!
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Fill out this field
Fill out this field
Select an option

*verplicht veld

Menu