Wandeltherapie

Waarom wandeltherapie?
Je wilt graag met jezelf aan de slag en bent bereid om te praten over je problemen. Echter weet je van jezelf dat:

  • Je niet het type bent om tegenover iemand te zitten
  • Je niet alleen wil praten, maar ook wil bewegen
  • Je naast het praten ook op een andere manier tot inzicht wil komen
  • Je een buitenmens bent

Zoek dan niet verder, want dan is wandeltherapie de beste aanpak voor jou. Naast het praten over wat jou dwars zit blijven we ook in beweging en zet je zowel fysiek als mentaal stappen vooruit!

Wat houdt het in?
Wandeltherapie is precies zoals het klinkt. Therapie, terwijl je wandelt. We gaan dus niet tegen over elkaar zitten in een kamer, maar samen buiten in de natuur. We wandelen in een rustige omgeving zoals een park of het bos. Al wandelend bespreken we de dingen waar je tegen aanloopt. Gedurende de therapie zal gebruik worden gemaakt van de reguliere technieken (zoals cognitieve gedragstherapie), maar kan ook de natuur zelf als metafoor dienen voor de verschillende vraagstukken.

Doordat we zij aan zij staan, is het makkelijker om over lastige dingen te praten. Wandelen werkt daarnaast vaak rustgevend en heeft een positief effect op je gezondheid. Het fijne van wandelen is dat je letterlijk in beweging bent en dus zowel mentaal als fysiek aan de slag gaat. De natuur zorgt voor een rustige achtergrond, waarin je makkelijk je eigen denkproces kan volgen.

Een belangrijke reden voor mij, en hopelijk ook voor jou, om voor wandeltherapie te kiezen is het feit dat lichamelijke beweging ook bijdraagt aan de mentale gezondheid. Wanneer we wandelen in het bos, beïnvloeden we o.a. onze hormonen op een positieve manier. Mensen die last hebben van angst en/of depressie kunnen hier enorm veel profijt van hebben. Klachten verminderen namelijk sneller wanneer men contact heeft met de natuur. Win-win dus!

Wat is het niet?
Wandeltherapie is geen wandelclubje waarbij je enkel gaat wandelen. We gaan echt in op jouw problemen en er wordt ook samen met jou gekeken hoe je deze kan aanpakken. Het is dus geen ‘makkelijkere’ versie van aan jezelf werken.

Werkwijze:
Wil jij ook fysiek en mentaal stappen vooruit? Dan is wandeltherapie wat voor jou. Je kan kiezen uit een losse sessie, of voor een strippenkaart. Een sessie wandeltherapie duurt een uur. En het vertrek punt spreken we samen af. Zo wandel ik o.a. in de Kampina en Sparrenrijk.

Vooraf stuur ik je alvast een vragenlijst en informatie toe. Vervolgens is de intake altijd online of in de praktijk, zodat wel alle gegevens en jouw verhaal zo helder mogelijk kunnen krijgen. Ook plannen we dan alvast wat afspraken in. Deze zullen vervolgens plaats vinden in het bos. Jij bepaalt hoeveel sessies je wilt.

Investering:

Je kan per sessie betalen. Voor de actuele tarieven voor een losse sessie en vergoedingsmogelijkheden verwijs ik naar de pagina ‘tarieven & vergoedingen‘. Wanneer je een strippenkaart afneemt krijg je wat korting. Ik hoef namelijk maar één keer een factuur te maken en jij krijgt dan een wat lager sessie tarief! De prijzen hiervan zijn als volgt:

  • Basic: een intake & 6 sessies van €665 voor €630
  • Standaard: een intake & 8 sessies van €885 voor €787.50
  • Uitgebreid: een intake & 10 sessies van €1045 voor €935
Direct aanmelden!
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Selecteer een optie

*verplicht veld