Familie opstellingen

Waarom een familie opstelling?
Ben jij al een tijdje aan de slag om jezelf in balans te krijgen? wil jij bijvoorbeeld:
·       Niet steeds uit balans raken in contact met bepaalde personen.
·       Inzicht krijgen in waarom je bepaalde patronen hebt, die je cognitief niet begrijpt
·       Inzicht krijgen in hoe jouw familie in elkaar zit en wat er generatie op generatie doorgegeven wordt.

Alleen lukt dit tot nu toe nog niet omdat je nog niet de juiste verdieping hebt gemaakt. Je hebt bijvoorbeeld al veel therapie gehad waarin je met je cognitie aan de slag ging. Of je merkt dat je wel stappen zet, maar uiteindelijk altijd weer terug komt op het verklaren en analyseren zonder dat je nu echt het antwoord vind.

Met behulp van een familie opstelling zet je precies datgene op tafel wat er speelt. Je gaat voelen in plaats van cognitief verklaren waardoor je op een hele nieuwe manier zicht krijgt op de reden waarom je vast loopt of uit balans raakt.

Wat houdt het in?

Een familieopstelling is en manier om het familiesysteem in kaart te brengen. Hierdoor krijg je zicht op/wordt je bewust van hoe jouw familiesysteem effect heeft op jouw leven. Er wordt vanuit gegaan dat spanningen en conflicten zichtbaar worden gemaakt tijdens de opstelling. Het uitgangspunt is een vraag, thema of probleem dat jij inbrengt tijdens de sessie. We kijken enkel naar feitelijke gebeurtenissen binnen de familie. Zo kunnen we zien hoe het gezin van herkomst in elkaar zit, maar ook hoe dat bij eerdere generaties het geval is. Soms kan het hierbij helpen om een genogram te maken zodat er al wat overzicht is op het moment dat je begint met opstellen.

Waarom familieopstellingen werken is omdat we allemaal met elkaar verbonden zijn in een energieveld. Wanneer je veranderingen aanbrengt in dit veld heeft dit effect op hoe we ons voelen. En als jij niet op jouw eigen plek staat heeft dit dus ook effect. De energie kan niet doorstromen van generatie op generatie. Wanneer jij terugkerende patronen hebt die je niet cognitief kan verklaren, kan het bijvoorbeeld zijn dat jij gevoelens of gedragingen hebt overgenomen van iemand uit jouw systeem. Dit kan je overheersen zonder dat je goed begrijpt waarom. Het uiteindelijk doel is om weer op je eigen plek in het familiesysteem te gaan staan. En de emoties en gedragingen daar te laten op de plek waar ze horen. Je neemt dus jouw eigen plek aan.

Wanneer jij op je eigen plek staat/jij je plek aanneemt, wordt het ook makkelijker om liefde te ontvangen van de mensen om je heen. De energie en liefde van je ouders en voorouders gaat weer stromen zodat jij dat kan ontvangen. En vervolgens ook weer kan geven aan je eigen gezin en kinderen zonder dat het je leeg maakt. Dit geeft een bepaalde balans en rust. De familie opstelling kan individueel door middel van het plaatsen van poppetjes/symbolen op tafel of verschillende visualisatie oefeningen.

Wat is het niet?
Door één keer een opstelling te doen staat niet ineens iedereen op de juiste plek en is niet ineens alles weer in balans. Een familie opstelling geeft wel inzicht en als er dingen veranderen of verschuiven kan dit ook uitwerking hebben op hoe je omgeving op jou reageert of andersom.  Je staat stil bij jouw gevoelens en krijgt inzicht in waarom je deze ervaart. De mate waarop dit is kun je van te voren nooit voorspellen.

Werkwijze:
Een familieopstelling kan op verschillende manieren ingezet worden. Bijvoorbeeld tijdens een persoonlijk consult, maar ook op afstand (in overleg). Wanneer je een sessie boekt, kun je er vanuit gaan dat dit ongeveer een uur zal duren. Inclusief een korte intro over welke vraag of thema er speelt. Dit wordt  het vertrek punt van de opstelling.

Wanneer je naar de praktijk komt (of buiten in het bos) zullen we aan de hand van figuurtjes, vloerankers of natuurlijke elementen de mensen uit je systeem opzetten die te maken hebben met jouw vraag. Van daaruit gaan we op verkenning. Als we op afstand werken verzamel jij van te voren een aantal poppetjes of voorwerpen die we kunnen gebruiken. De energie doet vervolgens het werk!

Boek nu direct je sessie!
Naam
Dit is een verplicht veld
E-mail: *
Geef een geldig e-mailadres op.
Telefoonnummer: *
Dit is een verplicht veld
Vraag naar ik mee aan de slag wil: *
Dit is een verplicht veld