Energetische therapie

Zonder heel zweverig te worden, werk ik graag met energie. Want zoals de beroemde wetenschapper Albert Einstein ooit zei: dat wat wij ‘materie’ noemen is in feite energie waarvan de trilling is verlaagd, waardoor we deze energie met onze zintuigen kunnen waarnemen. In veel verschillende culturen zijn hier verschillende namen voor. Maar het uitgangspunt is dat we door deze energie met elkaar en alles om ons heen in verbinding staan. Vanuit dit standpunt zijn ook verschillende werkvormen, waarbij ik vooral familieopstellingen en Reiki toepas.

Familie opstellingen

Waarom een familie opstelling?
Ben jij al een tijdje aan de slag om jezelf in balans te krijgen? wil jij bijvoorbeeld:
·       Niet steeds uit balans raken in contact met bepaalde personen.
·       Inzicht krijgen in waarom je bepaalde patronen hebt, die je cognitief niet begrijpt
·       Inzicht krijgen in hoe jouw familie in elkaar zit en wat er generatie op generatie doorgegeven wordt.

Alleen lukt dit tot nu toe nog niet omdat je nog niet de juiste verdieping hebt gemaakt. Je hebt bijvoorbeeld al veel therapie gehad waarin je met je cognitie aan de slag ging. Of je merkt dat je wel stappen zet, maar uiteindelijk altijd weer terug komt op het verklaren en analyseren zonder dat je nu echt het antwoord vind.

Met behulp van een familie opstelling zet je precies datgene op tafel wat er speelt. Je gaat voelen in plaats van cognitief verklaren waardoor je op een hele nieuwe manier zicht krijgt op de reden waarom je vast loopt of uit balans raakt.

Wat houdt het in?

Een familieopstelling is en manier om het familiesysteem in kaart te brengen. Hierdoor krijg je zicht op/wordt je bewust van hoe jouw familiesysteem effect heeft op jouw leven. Er wordt vanuit gegaan dat spanningen en conflicten zichtbaar worden gemaakt tijdens de opstelling. Het uitgangspunt is een vraag, thema of probleem dat jij inbrengt tijdens de sessie. We kijken enkel naar feitelijke gebeurtenissen binnen de familie. Zo kunnen we zien hoe het gezin van herkomst in elkaar zit, maar ook hoe dat bij eerdere generaties het geval is. Soms kan het hierbij helpen om een genogram te maken zodat er al wat overzicht is op het moment dat je begint met opstellen.

Waarom familieopstellingen werken is omdat we allemaal met elkaar verbonden zijn in een energieveld. Wanneer je veranderingen aanbrengt in dit veld heeft dit effect op hoe we ons voelen. En als jij niet op jouw eigen plek staat heeft dit dus ook effect. De energie kan niet doorstromen van generatie op generatie. Wanneer jij terugkerende patronen hebt die je niet cognitief kan verklaren, kan het bijvoorbeeld zijn dat jij gevoelens of gedragingen hebt overgenomen van iemand uit jouw systeem. Dit kan je overheersen zonder dat je goed begrijpt waarom. Het uiteindelijk doel is om weer op je eigen plek in het familiesysteem te gaan staan. En de emoties en gedragingen daar te laten op de plek waar ze horen. Je neemt dus jouw eigen plek aan.

Wanneer jij op je eigen plek staat/jij je plek aanneemt, wordt het ook makkelijker om liefde te ontvangen van de mensen om je heen. De energie en liefde van je ouders en voorouders gaat weer stromen zodat jij dat kan ontvangen. En vervolgens ook weer kan geven aan je eigen gezin en kinderen zonder dat het je leeg maakt. Dit geeft een bepaalde balans en rust. De familie opstelling kan individueel door middel van het plaatsen van poppetjes/symbolen op tafel of verschillende visualisatie oefeningen.

Wat is het niet?
Door één keer een opstelling te doen staat niet ineens iedereen op de juiste plek en is niet ineens alles weer in balans. Een familie opstelling geeft wel inzicht en als er dingen veranderen of verschuiven kan dit ook uitwerking hebben op hoe je omgeving op jou reageert of andersom.  Je staat stil bij jouw gevoelens en krijgt inzicht in waarom je deze ervaart. De mate waarop dit is kun je van te voren nooit voorspellen.

Investering:
Een familieopstelling kan op verschillende manieren ingezet worden. Bijvoorbeeld tijdens een persoonlijk consult, maar ook op afstand (in overleg). Wanneer je een sessie boekt, kun je er vanuit gaan dat dit ongeveer een uur zal duren. Inclusief een korte intro over welke vraag of thema er speelt.

Een sessie van een uur, face 2 face kost €65. Wanneer je voor een behandeling op afstand kiest, is dat €35. Het is ook mogelijk om een familie opstelling te combineren met een traject (wandelen, runningtherapie of op de praktijk).

Nu tijdelijke een pilot prijs  omdat ik mijn opleiding (bijna) heb afgerond. Nu maar €32,50 voor een face 2 face consult voor de eerste 5 aanmeldingen. Dat is een korting van 50%!

Boek nu direct je sessie!
Naam
Fill out this field
E-mail: *
Geef een geldig e-mailadres op.
Telefoonnummer *
Fill out this field
Vraag naar ik mee aan de slag wil: *
Fill out this field
Emotie release en reiki

Waarom emotie release en/of reiki?
Ben jij al een tijdje aan de slag om jezelf in balans te krijgen? wil jij bijvoorbeeld:
·       Je lichamelijke gezondheid verbeteren zoals bijvoorbeeld bij griep, verkoudheid en verhoogde prikkelbaarheid.
·       Je mentale gezondheid verbeteren en jezelf meer in balans voelen of minder stress ervaren.
·       Je bewuster gaan leven en blokkades weghalen, onderdrukte emoties los laten en gebeurtenissen uit het verleden verwerken.

Echter merk je dat dit tot nu toe nog niet voldoende lukt omdat je wellicht (onbewust) niet tot de juiste verdieping kan komen in het proces waar je nu in zit. Bijvoorbeeld omdat je opgekropte emoties hebt waar jij je (nog) niet van bewust bent. Of omdat je vast zit in een patroon dat ervoor zorgt dat de problemen steeds terug keren.

Door middel van reiki en/of emotie release zou jij wel die juiste diepgang kunnen bereiken! Zie reiki als een mooie (meditatieve) aanvulling op je regulieren traject, waardoor de verbetering sneller zichtbaar zal worden.

Wat houdt het in?
Emotie release en reiki zijn werkvormen die uitgaan van energie. In de basis is energie overal, denk bijvoorbeeld aan hoe binnen de kwantum fysica kleine energie deeltjes en hun trillingen bestudeerd worden. Iets wat we in beeld kunnen brengen door middel van microscopen, infrarood scanners, röntgen etc. Doordat alles trilt ontstaan er vaste vormen, wij als mens, bomen, de natuur en alles wat we waar kunnen nemen.

Reiki staat voor spirituele energie (Rei = spiritueel, Ki = energie). En wanneer je lekker in je vel zit, stroomt de energie zonder problemen door je lichaam. Het kan ook zo zijn dat er blokkades ontstaan, bijvoorbeeld op lichamelijk niveau (darmproblemen, spieren), op emotioneel niveau (angsten, verdriet) en op mentaal niveau (gedachten en overtuigingen). Tot slot wordt er ook gesproken over spiritueel niveau, wat wellicht minder bekend of vanzelfsprekend klinkt. Hierbij wordt uit gegaan van het ontastbare, jouw levenspad en je hogere doelen.

Door middel van reiki en emotie release wordt er gekeken of er blokkades in je lichaam aanwezig zijn. En wanneer dit het geval is kunnen deze door een behandeling weggenomen worden. Gedurende de behandeling neem je plaats op een behandeltafel of in een comfortabele stoel waarbij door middel van handopleggingen je energie weer opnieuw gaat stromen. Bij emotie release wordt er ook gekeken naar vastgezette emoties die door middel van magnetiseren weggehaald kunnen worden.

Wat is het niet?
Reiki is geen wonder middel dat al je klachten spontaan wegneemt. Het verzacht echter wel de symptomen en ken het reguliere proces versnellen. Het is een methode, waarbij je stil staat bij je lichaam en de energie die daarbij hoort. Een soort meditatie vorm, waarbij je aanspraak maakt op de verschillende energie lagen. En je door middel van het geven van positieve energie het zelfhelend vermogen van het lichaam wordt aangesproken. Het is dus een mooie aanvulling op de reguliere behandelmethoden.

Investering:
Reiki en/of emotie release kan op verschillende manieren ingezet worden. Bijvoorbeeld tijdens een persoonlijk consult, maar ook op afstand. Wanneer je een sessie boekt, kun je er vanuit gaan dat dit ongeveer een uur zal duren. Inclusief een korte intro welke klachten er op dat moment aanwezig zijn.

Een sessie van een uur, face 2 face kost €60. Wanneer je voor een behandeling op afstand kiest, is dat €30. Wil je reiki combineren met een traject (wandelen, runningtherapie of op de praktijk) neem dan even contact met mij op voor een prijs op maat!

Boek nu direct je sessie!
Naam
Fill out this field
E-mail: *
Geef een geldig e-mailadres op.
Telefoonnummer *
Fill out this field
Vraag naar ik mee aan de slag wil: *
Fill out this field
Menu